V says be good to your mama! (Nederlands)

So this weekend (9 May) is Moederdag!  What are you doing for your mother?

If she’s a hip and happening Mama, then Hotel V recommends any of the following specials brought to you by our lovely friends at IQ Creative:

Sommelier flight met 3 bijpassende fingerfood items
€ 22,50 p.p. (op moederdag € 18,00)

Vyne is dit jaar door het culinair vakblad Grootspraak uitgeroepen tot wijnbar van het jaar. Volgens de jury omdat “Vyne door de fraaie inrichting, de grote keuze in wijnen per glas, de deskundigheid van de medewerkers en de bijzondere hapjes een zaak is die als ijkpunt kan dienen voor wat een wijnbar moet zijn”.
Zeer populair bij Vyne is de sommelier flight, een proeverij van drie verschillende wijnen die interessant zijn om naast elkaar te proeven. Daarbij is een selectie gemaakt van 3 bijpassende fingerfood items.

Vyne, Prinsengracht 411, Amsterdam, 020 3446408, www.vyne.nl

‘Ontbijtje Witteveen’
€ 15,00 p.p. (op moederdag € 12,00)

Brasserie Witteveen in de Pijp is een heerlijke ongedwongen plek, waar iedereen zich thuis voelt en waar jong en oud samen komen om te ontbijten, lunchen of dineren. Voor de allerkleinsten is er zelfs een kinderkamer met oppas. Het ontbijt bestaat uit: koffie, thee, luxe broodjes, beleg, eiergerechten, smoothies, wentelteefjes en andere zoetigheden. Een perfecte start van je dag!

Witteveen, Ceintuurbaan 256-260, Amsterdam, 020 3446406, www.brasseriewitteveen.nl

 
Een 4-gangen diner vol verrassingen
€ 50,00 p.p. (op moederdag € 40,00)

Je bent echt een ervaring rijker na een diner bij supperclub, dit bijzondere concept moet je een keer gezien hebben! Vlei neer op de bedden en geniet van een heerlijk 4-gangen surprise menu, optredens, DJ en waag misschien wel een dansje met je moeder… Tijdens het diner is er SLAVE, de wekelijkse avond met poëzie, dans, muziek of kunst.

Supperclub, Jonge Roelensteeg 21, Amsterdam, 020 3446400, www.supperclub.com

 

‘Tableau Nevy’, samen delen
€ 59,50 voor 2 personen (op moederdag € 47,60)

Nevy is een modern vis restaurant met prachtig uitzicht op het IJ. De uitgebreide kaart biedt naast visgerechten ook vlees- en vegetarische gerechten. Bij mooi weer kan er buiten geluncht of gedineerd worden. Als ‘s avonds de temperatuur afneemt, wordt het haardvuur aangestoken. Het ‘Tableau Nevy’ bestaat uit oesters, gamba’s, kreeft en drie soorten sashimi.

Nevy, Westerdoksdijk 40, Amsterdam, 020 3446409, www.nevy.nl

Combinatie van Arabian Night Cocktail en 3 Mezzes
€ 33,25 voor 2 personen (op moederdag € 26,60)

Waan je in een sprookjeswereld bij Nomads. Dit restaurant waar Oost en West samen komen staat bekend om de heerlijke mezzes (kleine Arabische gerechten) en verrassende cocktails. De DJ, buikdanseres en tarrot kaart lezeres maken een avond in Nomads extra bijzonder. Proef de sfeer van Nomads met de Arabian Night Cocktail in combinatie met Humus, Muhamarra (dip van zongedroogde tomaten, walnoten en granaatappel) en Labne (op traditionele wijze gemaakte hangop van boeren yoghurt)

Nomads, Rozengracht 133, Amsterdam, 020 3446401, www.nomads.nl

 

Envy Tasting Menu
€ 45,00 p.p. (op moederdag € 36,00)

Het met een Bib Gourmand bekroonde delicatessen restaurant Envy serveert alleen kleine gerechten, zodat er zoveel mogelijk geproefd kan worden. In de 18 meter lange koelkastenwand staan alle delicatessen waarmee gewerkt wordt uitgestald.
Het Envy Tasting Menu is een proeverij, samengesteld door de chef waarin alle aspecten van de menukaart aan bod komen. Het menu bestaat uit 3 soorten charcuterie, 4 koude gerechten en 2 warme gerechten. Als 4e gang is er de keuze tussen 3 soorten kaas of 3 verschillende desserts. De ideale manier om Envy te beleven!

Envy, Prinsengracht 381, Amsterdam, 020 3446407, www.envy.nl
Er kan gereserveerd worden via bovenstaande telefoonnummers of website adressen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s